Reacties studenten

Reacties studenten2018-03-24T12:45:31+00:00

Stage-ervaringen binnen AOS-ON.

Ik ben student aan de lerarenopleiding geschiedenis op Windesheim. Dit is mijn tweede leerwerkstage bij AOS-ON, dit keer op het Assink Lyceum locatie van Brakelstraat in Haaksbergen. Het lesgeven en het werken aan mijn leerdoelen gaat met  vallen en opstaan. Tijdens de stages kom je er achter dat situaties uit de praktijk niet altijd overeenkomen met de literatuur. De docenten op het Assink Lyceum geven mij de mogelijkheid om met die situaties te stoeien en daar mijn eigen weg in te vinden. En wanneer ik echt even niet meer weet hoe ik moet handelen, dan is er altijd een collega die klaar staat om je op te vangen en naar je te luisteren, waarbij zij niet bang zijn om hun eigen onzekerheden te benoemen. Daarom is het Assink Lyceum een veilige leeromgeving, waarin ik alle kansen krijg om mezelf te ontplooien tot goede docent.


Ik ben Mike Traas, 17 jaar en stagiaire wiskunde LWS1, op het Twents Carmel College locatie Potskampstraat te Oldenzaal.

Ik loop hier nu al bijna een half jaar stage en dat was een erg leuke, leerzame ervaring.  Over de begeleiding die ik hier krijg van mijn stagebegeleider als ook van mijn vakdocenten, ben ik erg tevreden over. Ik kan altijd bij hen terecht wanneer ik vragen heb.

Daarnaast heb ik met mijn stagebegeleider iedere week een intervisiegesprek om te reflecteren op mijn activiteiten. Hier is er de mogelijkheid om met elkaar te praten over de voortgang van de stage opdrachten en situaties waar we mee te maken hebben gehad binnen de lessen.


 

Voorafgaand aan de opleiding wist ik nog niet waar ik mijn stage wilde lopen.

Na een aantal gesprekken heb ik mijn keus laten vallen op de locatie Carmel Potskampstraat te Oldenzaal.

Ik ben nu bijna klaar met mijn LIO-stage en terugkijkend ben ik erg blij met mijn keuze.

Het is een stageschool die veel van de aankomende docenten verwacht, maar hiervoor krijg je nog veel meer terug.

Op deze locatie wordt goed gekeken naar de opleidingsmogelijkheden. De begeleiding wordt uitstekend verzorgt vanuit een goed lopend team met zeer gekwalificeerde mensen. Deze begeleiders maken de koppeling van de theorie met de praktijk inzichtelijk.

Je voelt je als aankomend docent gezien, gehoord en begeleid. Er is te allen tijde een mogelijkheid om vragen te stellen en/of samen te kijken naar punten waar je tegen aan loopt.

Daarnaast wordt je begeleid door een vakdocent. Mijn begeleidende vakdocent heeft mij uitgedaagd, veel vertrouwen gegeven en een grote ontwikkelingsvrijheid geboden. In overleg is veel mogelijk. Natuurlijk wordt er ook het nodig van je verwacht, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.
Ik had mij zonder deze begeleiding niet zo snel kunnen ontwikkelen.

Kortom, een fijne stageschool.

Groeten,

Mandy Wijering LIO

Afdeling E&O


 

Mijn naam is Carmen Rosink, ik ben 21 jaar en kom uit De Lutte. Ik volg de Hbo-Lerarenopleiding gezondheidszorg en welzijn aan hogeschool Windesheim te Zwolle. Tijdens mijn tweede leerjaar van deze opleiding loop ik stage op een AOSON-school (Twents Carmel College locatie Potskampstraat). Mijn stage heb ik gedaan bij de vakgroep zorg en welzijn.

Mijn ervaring van de AOSON-school TCC Potskampstraat:

Tijdens mijn stage aan het Twents Carmel College locatie Potskampstraat heb ik veel geleerd. Vooraf heb ik doelen opgesteld. Deze doelen liepen breed uit een, zoals persoonlijke leerdoelen, activiteiten die ik wou ondernemen of informatie die ik wou opdoen. Alle doelen die ik vooraf had opgesteld heb ik uiteindelijk behaald. De school en begeleiders staan open voor eigen inbreng en willen je overal bij helpen. Ook weet de begeleiding op deze school enorm veel over de verscheidene theorie.

Natuurlijk heb ik ook momenten gehad dat ik dacht: het is gewoon niet eerlijk! Mijn klasgenoten kunnen met de helft van het werk dezelfde stage afronden, maar als ik nu terug kijk op deze stageperiode weet ik zeker dat mijn stage binnen de AOSON waardevoller is dan een stage hierbuiten.

De ervaringen die ik heb met de begeleiding op deze school zijn zeer positief. In de laatste weken van mijn stage wouden ik en een andere student een enquête uitdoen aan de docenten. Dit bleek wat lastig in elkaar te zitten, omdat er een beleid voor is op deze school. Toch heeft een van de begeleiders alles op alles voor ons gezet om dit voor elkaar te krijgen.

De feedback die we ontvangen van de begeleiders op TCC Potskampstraat is zeer uitgebreid en veelzeggend. Het is veelal opbouwende kritiek die wordt gegeven. Als je openstaat voor deze feedback kunnen wij als studenten hierdoor alleen maar groeien.

Tijdens de examens heb ik ook veel waardevolle momenten beleeft. De leerlingen moeten bij zorg en welzijn een praktijkexamen afleggen van twee halve dagen. Het was een van mijn leerdoelen om te helpen bij de examens van zorg en welzijn. Hier heb ik dan ook veel bijgeleerd.

 

 

 

 


Mijn naam is Lisa Leuwerink ik ben 20 jaar en woon in Oldenzaal.

Tijdens mijn mbo-opleiding schoonheidsspecialiste heb ik gemerkt dat er veel docenten op verschillende manieren lesgeven. Voor iedere leerling is er weer een passende manier van lesgeven en ik vind het interessant om erachter te komen wat nou de beste manier van les geven is.

Ik ben mij gaan oriënteren op verschillende studies en kwam terecht bij de Lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn. Inmiddels volg ik mijn tweede leerwerkstage op het Twents Carmel College locatie Potskampstraat. Hier geef ik voornamelijk Mens & Gezondheid lessen in de onderbouw en loop ik af en toe mee bij de bovenbouw klassen van Zorg & Welzijn.

Tijdens mijn stage op het Twents Carmel College Potskampstraat heb ik mij ontplooid tot een zelfstandige student. Ik ben niet stil blijven zitten, maar heb ik mijn kansen juist goed benut om verder te groeien.

Mijn doelen die ik vooraf heb opgesteld heb ik kunnen behalen door de goede begeleiding vanuit het schoolopleidingsteam en mijn vakcoach.

Het was een stage waarin ik hard heb moeten werken en mijzelf af en toe ben tegengekomen, maar absoluut niet had willen missen, omdat ik zeker gegroeid ben in mijn competenties.

Mijn stage binnen de AOSON heb ik als zeer prettig ervaren. Alle begeleiders staan meteen voor je klaar om je te kunnen helpen. Er wordt moeite gedaan om individueel tijd voor de student te nemen. Ondanks dat je meer werk hebt om je stage af te kunnen ronden, maakt dit je wel tot een succesvolle docent in opleiding.